Facebook

2010-09-28

Posta Romana

 Posta Româna

   Astazi mi-am dorit sa dea faliment (si apoi sa se privatizeze) "Posta Româna".

Obisnuitele mizerii

   Aseara cand am deschis usa, am avut norocul sa observ o mica hartiuta impaturita si destul de franjurata care cazuse langa prag. Era notificarea de recomandata.

 Nu avea data pe ea, putea sa fie de o saptamana acolo (era de ieri am aflat apoi). De obicei primesc avizarile in cutia de scrisori, de fapt doar re-avizarea, nu si avizarea initiala, la care se presupune ca nu m-am prezentat. Am semnalat de mai multe ori problema functionarilor de la ghiseu, dar nici o schimbare.

Functionara si tiganul

 O sa folosesc termenul de tigan, pentru ca la scoala am studiat "Tiganiada" si nu "Rromaniada". Nu trebuie sa aibe o conotatie depreciativa, asa cum nu trebuie sa fie o insulta nici sa te numesti român intr-o tara vestica.

  De obicei am anumite resentimente fata de oamenii care pun muzica tare in tramvai si vorbesc tare, si statistic in multe cazuri sunt de nationalitate tigani, dar nu intotdeauna. De data asta insa, tiganul-client s-a purtat mult mai civilizat decat functionara Postei Române.

 Nu am prins discutia de la inceput, dar era clar ca omul intreba respectuos ce trebuie sa faca ca sa-si rezolve problema iar functionara ii raspundea in 2 peri ca se poate adresa oricarui ghiseu. Tiganul era imbracat la costum si parea sa aiba cat de cat o educatie, vorbea cu ton potolit si cu argumente.

 Dupa ce l-a apostrofat ca nu a completat doua campuri si apoi i-a spus ca al doilea nu mai este nevoie sa-l completeze, omul a plecat si functionara mi-a zambit complice gen "uite ce fel de oameni vin pe aici". N-am schitat nici un raspuns, mi-am luat recomandata si am plecat cu un gust amar. In acel moment mi-am dorit sa dea faliment Posta Româna, sa ii dea afara pe toti functionarii nesimtiti si postaritele care imi trimit doar re-avizarea.


Alte mizerii

Probabil sunt si oameni care nu merita sa pateasca asta, dar per ansamblu sunt profund nemultumit de serviciile Postei Române, cel putin cea din zona mea (Bucuresti, strada Margeanului). Sotia a fost nevoita de mai multe ori sa copieze de mana formulare tip si apoi sa le completeze. Din necesitati juridice am trimis o recomandata la propria mea scara (alt apartament) si mi s-a intors inapoi ca imposibil de livrat, desi destinatarul este mai mereu acasa. Am platit si o caruta de bani pentru distractie.


Concluzie

 Concurenta este inca anemica, dar voi incerca pe cat posibil sa nu mai folosesc serviciile Postei Române. Din pacate insa nu pot alege pe ce cale primesc corespondenta. Poate privatizarea ar putea sa schimbe ceva din serviciile Postei Române, ca alta sansa nu vad.

"The more I say, the more I know" . Republicarea articolelor este permisa cu citarea autorului

5 comentarii:

ComBo spunea...

LE expira monopolul in 2011 sau 2012 si atunci probabil o sa vedem mai multa concurenta.

Corneliu spunea...

Din pacate trebuie primenita populatia tarii asteia inainte de a se schimba ceva in atitudine. Orice regulament ai incerca sa implementezi, lucrurile nu vor merge bine atata timp cat multi se complac in "las-o bah ca merge-asa" "timpu' trece leafa merge" si da-l in spanac pe prostul ala care are nevoie de mine.
Cred ca ne-am nascut cu vreo 20-30 de ani prea devreme, sau cu cel putin 1000km prea la est.

Madalina Voicu spunea...

Si uite asa ajungem la reactii tip Michael Douglas jr. in filmul Autostrada, cred? Ceva cu cedat nervos ca ultima solutie...

Madalina Voicu spunea...

Cica era senior... Ma rog, ideea se vroia transmisa...

Corneliu spunea...

Uite ca o amenda tot au primit :
http://www.zf.ro/companii/consiliul-concurentei-a-amendat-posta-romana-cu-aproape-24-de-milioane-de-euro-7823181