Recomand medic veterinar bun (chirurg)


Recomand medic veterinar bun (chirurg)

Update 2023 : acest articol este cam vechi, nu știu ce mai este valabil.
Read more: Secular Philosophy


  De curand am avut probleme cu o caţeluşă de 13 ani care a făcut o infecţie genitală foarte urâtă, cu risc iminent de septicemie şi moarte.

 Am apelat la dr. Andrei Tănase şi a salvat-o. Ieri a operat-o iar astăzi n-am putut s-o opresc să se suie singură în maşină să mergem la control. Riscuri erau destul de mari la vârsta ei, dar doctorul Tănase mi-a spus că are şanse mari, aşa că am decis operaţia. Din câte mi-am dat seama după ce au găsit acolo nu avea nicio şansă să îşi revină doar cu antibiotice.

 L-am cunoscut întâmplător pe acest doctor, cu ocazia unei alte probleme medicale, cu altă căţeluşă care avea o fractură (deschisă?). În acest caz a fost nevoie de operaţie de fixare tijă metalică şi apoi a trebuit o altă operație pentru a scoate tija. A fost o altă operaţie de success, la care am asistat chiar. Omul ştie meserie, are mâini de aur. Este profesor universitar, pe Internet am găsit că este chiar "Sef catedra chirurgie Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti".

 M-a impresionat plăcut că lucrează într-un mod minimalist, nu cere investigaţii care nu ajută. De exemplu dacă sunt doar 10% şanse să supravieţuiască fără operaţie şi descoperi la analize că sunt doar 20% şanse să supravieţuiască anesteziei ce faci ? Până la urma decizia este oricum operaţia, deci analizele respective nu ar fi schimbat cursul tratamentului, poate ar fi întârziat chiar intervenţia.

 La ultima operaţie chiar nu mi-a fost teamă că s-ar putea întâmpla ceva rău, şi a ieşit bine. Doctorul lucrează şi la un cabinet perticular (diagnostic - inclusiv oncologie, tratament, chirurgie), dacă doriţi îl puteţi găsi la:


Cabinet veterinar in Bucuresti : Polivet
Adresa: Str. Aviator Traian Vasile, nr. 37, sector 1
(zona piaţa Domenii)
Telefon: 021-224.19.92, 0722.250.855


Motivaţie

 Scriu acest post fără nici un interes material, doar din recunoştinţă. De multe ori am căutat un specialist într-un domeniu şi mi-am dorit să găsesc pe Internet o recomandare, în lipsă de o recomandare mai directă. Există oameni profesionişti şi modeşti care nu sunt suficient cunoscuţi. Doctorul Tănase spune că "alţii fac bani, el face Medicină".

 Cred că este o idee bună să încercăm cu toţii să popularizăm locurile în care am primit servicii bune, doar aşa putem spera în dezvoltarea celor care oferă servicii bune.


 Despre animale domestice

 M-a surprins și pe mine cât efort am putut investi în ajutarea acestor 2 animăluțe. Dincolo de atașamentul natural am găsit și căteva motive raționale.

  În primul rând. odată ce am ne-am bucurat de compania lor, avem și datoria să le însoțim la greu. Mi se pare un pact realizat chiar de când am început să le domesticim, iar evoluția lor a luat un traseu orientat către a fi buni tovarăși pentru oameni.

  Din momentul în care am început să decidem cu cine se împerechează și chiar dacă o fac, le-am limitat foarte mult libertatea și posibilitățile de adaptare. Măcar pentru atâtat lucru merită să facem eforturile care ne stau în puteri ca să le ajutăm. Unele boli apar chiar din cauza faptului că noi oamenii am decis să selectăm anumite caracteristici fizice (o piele foarte cutată de exemplu).

Un om își poate rezolva de multe ori problemele medicale singur, dar animalul domesticit și-a pierdut capacitățile de a se descurca singur, este total dependent și la mila omului.