Cum au dispărut dinozaurii


Cum au dispărut dinozaurii ?

 Nu a fost nici un meteorit. Dinozaurii descoperiseră energia atomică și a venit un cutremur + tsunami precum în Japonia. Doar că erau un pic mai avansați tehnologic ...


 Asta a fost o glumă cam macabră. Pe partea serioasă trebuie să fim mult mai atenți cu călărirea armăsarului atomic, poate să dea cu noi de pământ de nu ne mai ridicăm.

 Nu sunt încă împotriva folosirii energiei atomice, deoarece momentan este singura capabilă să înlocuiască cât de cât rapid energiile din surse fosile. Urmează vântul care poate genera și el destul de multă energie în anumite zone geografice. Panourile solare sunt încă destul de scumpe și nu merg foarte bine iarna.

 Momentan am reușit să acoperim doar 1% din eolian + solar + geotermal + lemn. Hidroelectric acoperim 6% dar nu prea mai este loc de creștere. Atomic am reușit 6% și mai este loc. Restul de 87% se bazează încă pe combustibili fosili, atât de mult avem de înlocuit !

 Până la noi descoperiri, energiile regenerabile sunt destul de limitate ca EROI/ERoEI sau disponibilitate. Mai există și direcția limitării consumului de energie, dar asta înseamnă modificări dramatice în structura economiei și societății. Mai este destul loc la energii regenerabile, dar dezvoltarea lor necesită consumul a multă energie care va fi ... fosilă sau atomică o vreme.

 Deci ... încă o vreme nuclear dar cu mult, mult, mult mai multă atenție !!!


"The more I say, the more I know" . Republicarea articolelor este permisă cu citarea autorului