Se fură în România ?


Se fură în România ?

  Am vorbit cu un IT manager de la o multinațională și îmi spunea că se fură destul de des laptopuri, de exemplu în Ungaria, Polonia, Cehia - cele mai multe din mașini, foarte rar în Germania. L-am întrebat dacă și în România și mi-a spus că nu își amintește de vreun incident. Site-urile nu sunt exact comparabile, dar mie mi se pare totuși semnificativ.

 Un coleg își amintește că în Italia unde lucra s-au furat 2 servere foarte scumpe direct din datacenter. Care este experiența voastră, vi s-a furat ceva de la serviciu, ați auzit incidente ? Dar din mașină, în autobuz, metrou ?

  Eu unul sunt foarte atent în miloace de transport în comun (geanta în față), nu las în mașină lucruri valoroase, dar la serviciu chiar nu am avut frică că mi s-ar fura ceva din geanta lăsată nesupravegheată. Doar la RDS acum 8-10? ani mi s-a furat peste noapte un mouse wireless (era foarte special pe atunci), dar l-a furat fără partea care se lega la computer, deci presupun că a fost cineva foarte prost, nu un coleg.

 Un coleg din Venezuela (manager în Paris) a venit prin București și era curios cât de mare este criminalitatea. I-am spus că dacă îți lași portofelul pe masă și te duci la baie ... nu e chiar recomandat. El mi-a spus că în Venezuela ți se dă în cap ca să-ți ia pantofii...

 Ce părere aveți ?


Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :