Inima copiilor


Inima copiilor

   Pentru oameni grăbiți dar cu inimă : puteți dona 2 euro pentru un spital de copii trimițând un simplu SMS la 858 (din orice rețea). Detalii aici (audio inclus).

* * *

  De curând finii mei au avut nevoie de o operație pe inimă la nou născut. Este vorba de o anomalie care se descoperă înainte de naștere și trebuie operată la scurt timp după naștere. Pare o situație foarte specială, și totuși se întâmplă destul de des. Cu mari eforturi (în special financiare) au reușit să facă operația care era vitală, în Germania.

  Operația a reușit. Bebița este ok acum, au revenit în România.
Din câte am înțeles operația în sine nu i-a costat, dar a costat șederea în Germania, o perioadă înainte și după naștere. Nu poți aștepta să se declanșeze nașterea și apoi să transporți mama sau copilul... Tot acolo, în aceeași perioadă, a mai fost operat un alt nou-născut din România.

  Anul trecut ascultam la RFI despre o inițiativă a fundației inimacopiilor.ro de a înființa o secție modernă de chirurgie cardiovasculară în cadrul spitalului Marie Curie (fost Budimex). Nu oricine își permite să plece din țară pentru operație. Uneori problema este descoperită când este deja foarte urgentă operația, astfel că existența unui spital corespunzător cât mai aproape poate salva vieți. Anul acesta secția este aproape de a fi funcțională, grație și a unei campanii de donații prin SMS.

  Medicii de la același spital au demarat anul acesta și un proiect de extindere a secției de Terapie Intensivă pentru copii, secției care actualmente nu poate prelua toate cazurile pe care le-ar putea trata. Am aflat de la RFI despre proiect și am trimis și eu un SMS la 858 (funcționează din orice rețea). Este puțin, dar adunat poate face diferența.

  Pe această cale fac și un apel la factorii implicați, să sprijine astfel de proiecte, mai exact să nu blocheze angajările necesare. S-au făcut ceva pași dar procedurile ar trebui să fie simplificate în astfel de situații.