De ce avem politicieni inculți și neciopliți


De ce avem politicieni inculți și neciopliți

 Se spune că avem politicienii pe care îi merităm (ca popor). Dacă majoritatea populației admiră șmecheria și scandalul, vom avea politicieni de acest tip.

 Eu aș nuanța un pic. Clasa politică nu poate fi decât un pic mai răsărită decât cei care au votat-o. Dacă oamenii cu studii superioare nu votează, calitatea politicienilor va fi dată de o masă mare de oameni care nu pot discerne între un program economic coerent și o minciună sfruntată.

 Veți spune că un procent mic de oameni de bun simț nu pot decide alegerea unui anumit candidat. Într-un fel este adevărat, dar apare un efect interesant. Dacă procentul pare suficient pentru a înclina balanța într-un fel sau altul (poate fi și 1%), politicienii din toate taberele vor fi motivați să capteze și voturile respectivei categorii. Pentru asta vor trebui să adreseze și doleanțele acestora. Efectul poate fi major, tipul de candidați propuși se poate schimba, sau măcar nivelul dezbaterii poate să crească. Candidații vor fi nevoiți să-și facă temele.

 Deci mesajul meu este : 
  • mergeți la vot
  • votați omul și nu partidul
  • votați pe cel care se apropie cel mai mult de ce vă doriți (chiar dacă este departe)
  • votați candidatul care credeți că vă reprezintă, indiferent dacă credeți că are sau nu șanse


Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :