Taximetrist care te fură la aparat

La firma de taxi ?Drive/Occident/Tess?, distanța dintre Rahova/Teiuș și Piața Unirii este de 9.2Km, în condițiile în care din Rahova/Teiuș până la Aurel Vlaicu sunt 9.4Km. Probabil am circulat aproape de viteza luminii și s-a dilatat spațiul...





 Lucruri care mi-au ridicat semne de întrebare treptat:
  • A trebuit să iau o firmă mai "noname" pentru că nu am găsit niciuna din firmele mai mari cu care merg de obicei. De obicei fac comandă și nu am probleme.
  • După ce am evitat un taxi în care șoferul fuma, am observat că și acesta avea pachetul de țigări la îndemână și mi-a spus că dacă vreau pot fuma. Îl rog să nu fumeze nici el.
  • Observ că aparatul arată 1.4RON, deși afară scrie 1.39RON. Nu e mare diferență zic...
  • Tot manevra butoanele de la geam, știu că mai există diverse comutatoare care modifică funcționarea aparatului de taxare
  • A vorbit la mobil cu ceea ce părea o prietenă intimă și i-a spus "Bine fac, am ieșit la o ..." (urma "ciupeală" ?)
  • Am observat că nu trecusem mult de jumătatea drumului și aparatul arăta deja 7 RON, deși cursa costă de obicei 10 RON cu bacșiș.
  • Mi-a propus să o ia pe altă parte ca să evite ambuteiajul. I-am spus să mergem pe drumul drept (linia lui 32), unde știam distanța.
  • La McDonalds aparatul arăta 16.75RON, clar peste orice sumă plătită pe acea distanță
I-am cerut bon și spre surpriza mea mi-a dat, inclusiv ștampilă. N-am observat distanța pe moment. Am vrut să-i las banii fix, dar nu aveam schimbat. Cum zice maneaua, "nu mă fac banii pe mine", i-am dat rotund ca să accentuez mesajul de final. Eu nu am sărăcit, dar sunt oameni amărâți la care chiar contează diferența.

I-am spus că știu traseul și niciodată nu a costat atât de mult. A bâiguit ceva că abia a scos mașina/aparatul de undeva. I-am spus să fie atent pe viitor, s-ar putea să se trezească cu un control. Poate îi bagă morcovul o vreme. Nici nu știu unde să reclam, n-am notat alte date ale taxiului, m-am bazat pe bon, dar e confuz:

Caut după CIF și îl găsesc aici
TAXI DRIVE OCCIDENT S.R.L. – CUI 18258488

Ștampila pare să corespundă cu:
TESS GRUP INTERNATIONAL S.R.L. - CUI 12755526

Numărul de pe bon este B66ETR dar parcă numărul mașinii era altul.
Apare într-o listă la pmb ca:
4141 VALIDA S.C. GLOB SPEED TAXI S.R.L. B66ETR DACIA LOGAN

Am găsit un lung șir de plângeri similare aici