Ironia sorții

Am rămas fără site-ul personal (datând din facultate) din cauza... firmei la care lucrez.


Site-ul a fost publicat prima dată pe serverul http://liga.math.unibuc.ro/
sub formatul URL recomandat atunci pentru pagini personale:  http://liga.math.unibuc.ro/~mihvoi. Serverul nu mai există, link-ul de mai sus duce la "arhiva Internetului" : http://web.archive.org/. Pagina serverului "Liga Studenților" (pe care o administram) s-a păstrat, însă site-ul meu nu, probabil din cauza frame-urilor și URL-ului neobișnuit.

Din facultate datează și pseudonimul "mihvoi" care a apărut dintr-o întâmplare. Mi s-a creat inițial numele de login "mvoicu" la laboratorul de Unix. Nu am reușit să mă loghez și am apelat la o profesoară/laborantă. Aceasta nu a știut să rezolve problema, însă știa să creeze un alt cont Unix - a redus problema la un caz cunoscut, eram la Facultatea de Matematică ;). În lipsă de inspirație a folosit username "mihvoi", care a rămas identificatorul meu pentru email și alte comunicări în incipienta rețea socială creată în laboratorul de Unix (programul "liga"). Fiind implicat și în alte mici proiecte legate de rețeaua Unix/Linux (un curs gratuit de Linux/Internet), am devenit cunoscut sub acest pseudonim, care a dat și numele blog-ului curent.

Apoi când m-am angajat la RDS am mutat pagina pe http://mihvoi.rdsnet.ro/ (link tot la arhivă, puteți vedea poza inițială de exemplu). Când am plecat de la RDS, am mutat pagina personală pe domeniul unui prieten, ca http://mihvoi.intelsoft.ro/. Anul trecut prietenul m-a anunțat că firma la care lucrez (ironic) l-a dat în judecată pentru o problemă de trademark (ghiciți care...).

Astfel că am rămas fără site-ul personal, care cuprindea producții proprii - începând din perioada liceului. Ca să nu rămână muza tristă, o să le public selectiv pe acest blog. Arhiva completă ar trebui să fie disponibilă pe webarchive.org, la http://web.archive.org/web/20121228090358/http://mihvoi.intelsoft.ro/. Am descoperit însă că lipsesc anumite pagini, am eu un back-up offline oricum.

Așa că, dacă blogul nu era suficient de variat ;) , o să public și experimentele mele literare din liceu/facultate. Era oricum prea puțin material ca să justifice un site separat. Să vedem cât rezistă blogspot să le țină, lucrurile pe Internet tind să fie foarte perisabile...

Deci, faceți backup! ;)