Review telefon Samsung Galaxy S7 (non-edge), 32GB, 4GB - smartphone

Rezumat: cred că este indicat celor care doresc un smartphone Android cu o cameră foto foarte bună, nu foarte mare, cu soft bine întreținut - dar preferă să nu cumpere S8 sau Pixel din rațiuni de preț, mărime, edge, USB-C, etc.

Nota: eu am testat varianta S7 simplă, fără Edge.

Detalii:

Camera este foarte bună, face poze bune și pe lumină scăzută, de exemplu în cameră la lumină artificială. Focalizează repede. Eu zic că nu vă folosesc mai mulți megapixeli, pixeli mai mulți pe suprafață mică înseamnă pixeli mici, deci sensibilitate mai mică la lumină. Înțeleg că este cam aceeași cameră ca la S8, doar că S8 are softul puțin mai rafinat. Din ce am citit este printre cele mai bune camere de pe piață, umăr la umăr cu Google Pixel, probabil apropiat și de iPhone (nu știu sigur). Ecranul este destul de luminos chiar și afară - mult mai bine decât telefonul vechi (Nexus 5), se pare că mai bine decât Pixel.

Performanța este bună, are mult RAM (4GB), se mișcă sprinten. Aș fi preferat ceva mai mult storage. Are 32GB, pentru 64GB trebuie mers la S8. Eu trebuia să mut pozele lunar cu 16GB, cu 32GB ar trebui să-mi fie suficient.


Bateria m-a ținut peste 48 ore cu GPS, WiFi, Bluetooth pornite tot timpul, ceva Internet și chiar navigare două  drumuri scurte. Eu am dezactivat "Ok Google" că nu folosesc. Consumul poate să varieze în funcție de utilizare, ce știu este că telefonul vechi nu rezista 24 ore la utilizarea mea, cu GPS oprit și wireless oprit în standby. Notă: varianta Edge are bateria chiar mai mare, fiind și mai lung.

Încărcarea este pe micro-USB clasic (nu intră cablul în ambele direcții). Am preferat așa pentru că am toată infrastructura de încărcare pe micro-USB. Există și adaptop mic de la micro-USB la USB-C (cum au Pixel și S8), însă n-am vrut să mă complic. Are încărcare destul de rapidă - 5V/2A sau Quick Charge 2.0 (9V/1.5A) cu alt încărcător care știe și QC2.0 (trebuie să scrie pe el și 9V).

Carcasa are un înveliș sticlos, chiar și pe spate. Recomand folie securizată și husă care să acopera ecranul. La variantele deschise la culoare, zona de deasupra ecranului are un aspect fragil, de plastic subțire depus pe o folie de aluminiu, parcă stă să crape. Până la urmă am luat negru, spatele nu se vede oricum în husă.

Ecranul are un feature interesant, ține ceasul afișat și ceva notificări când e telefonul în standby, fără să consume mult. Husa mea însă nu are magnet pentru senzor și nu se afișează ceasul acolo unde este geamul husei, nu găsesc configurarea. E bine și așa, nu mai trebuie să apăs power.

Senzorul de amprentă funcționează destul de bine (nici nu trebuie apăsat butonul) și există pin în caz că pățești ceva la degete. Înainte preferam să țin telefonul "descuiat", cu amprentă e tolerabil. Apăsând de două ori butonul home pornește camera fără să ceară autentificare. Atenție, amprenta nu se citește prin folia cu care vine telefonul, dar e bine să o păstrați până puneți folia securizată ca să se lipească mai ușor.


Cons: butonul home face un "țac" un pic cam tare. Are și ceva Samsung bloatware, browserul lui, etc. Sertarul de SD-Card este cumun cu SIM-ul, asta e cam aiurea, nu-mi vine să-l scot fără să opresc telefonul. Update-uri de soft s-ar putea să treneze un pic mai mult acum că a apărut S8. Nu se auzea convorbirea telefonică foarte bine uneori însă am constatat că este din cauza husei care nu se aliniază mereu cu mica fantă a telefonului - recomand o husă cu fantă cât mai generoasă ;)

Nota: În varianta Edge telefonul este ceva mai lung, are ecranul mai mare și are bateria un pic mai mare. Pe lângă avantaje, se spune că la Edge atingi din greșeală ecranul cu mâna în care îl ții, iar folia trebuie să fie curbă și nici așa nu se lipește întotdeauna bine.


Concluzie:
Per ansamblu sunt mulțumit, e un telefon reușit care este încă compatitiv pe piață.