2011-11-01

Unde stă gripa vara


Unde stă gripa vara ?

 S-a descoperit că virusul gripal se răspândește mai ales toamna și primăvara din cauza temperaturii optime. Învelișul virusului eliminat de un organism bolnav se solidifică la temperaturi scăzute (până spre 4 grade), urmând să reziste mai mult și să se desfacă atunci când ajunge în contact cu un alt corp uman (cald). Virusul nu are ochi, folosește temperatura pentru a știi când să atace. Vara, când aerul este cald, virusul se desface înainte de țintă și este distrus rapid.

 Teoretic cel puțin, aerul încălzit la o temperatură apropiată de a corpului distruge virusul într-o anumită perioadă te timp. Din câte îmi dau seama, nici temperaturile foarte scăzute (negative) nu îi fac bine, atunci când este foarte ger gripa se răspândește mai greu.

 Ceea ce mă duce cu gândul la întrebarea : unde stă gripa vara ? Are o încăpere cu aer condiționat undeva ?

* * *


 La fel, fundamentalismul religios proliferează mai ales în anotimpul toamnă-iarnă al economiei. Abia când se instalează complet iarna lui Kondratiev mai începe să-și piardă din exaltare, când își dă seama că nu ține de foame. Până atunci, atenție !Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinii?

Dă și un share te rog dacă ți-a plăcut! ;)

FacebookCitește și: "Strange theory"