Bebe awards


Bebe awards

 Cum spuneam, avem un bebe sănătos și aș vrea să mulțumim câtorva dintre cei care au contribuit la această realizare.
  •  părinților noștri fără de care n-am fi fost nici măcar noi doi, acum aflăm si ce greu este să crești un copil
  •  d-nei dr. Mihaela Bernevig (ginecolog), care a urmărit sarcina și a asistat nașterea, pentru disponibilitatea de a discuta cu noi despre diferite aspecte ale sarcinii și a evalua opțiunea nașterii pe cale naturală pe care ne-o doream. De asemenea ne-a încurajat chiar și atunci când ecografia părea să anunțe ceva probleme.
  • prietenei și consilierei Lamaze Roxana Alina Olaru de la care am aflat ce să ne așteptăm înainte și după naștere și care a fost un sprijin efectiv în timpul nașterii. Ea ne-a recomandat să alegem o naștere pe cale naturală care este mai puțin traumatizantă pentru mamă (recuperare mai rapidă) și chiar pentru bebe (nu mai recepționează anestezic). Nașterea naturală se recomandă atunci când nu există alte complicații bineînțeles.
  • d-nei doctor neonatolog Ana Olteanu de la maternitatea Ilfov, care l-a supravegheat pe bebe în primele zile de viață și ne-a dat cu calm, răbdare și căldură sfaturi pentru îngrijirea lui.
  •  asistentei medicale Alina Sforaru (dacă am reținut bine) de la maternitatea Ilfov care i-a făcut prima băiță și vaccinurile. Ne-a dat și ea niște sfaturi utile. Foarte sufletistă !
  • consilierei în alăptare Raluca Petre care ne-a dat sfaturi tehnice despre alăptarea la sân și a urmărit proactiv evoluția. Ne-a recomandat și o pompă de sân foarte bună : Calypso de la Ardo. Pompa are și varianta dublă, în special pentru partea de stimulare. Atenție la valva de cauciuc, se sparge foarte ușor cu unghia la spălat.
  • d-nei dr. pediatru Petrescu de la spitalul Grigore Alexandrescu care l-a consultat pe bebe și ne-a recomandat o tetină minune (Medela Calma). Tetina este destul de scumpă, dar are avantajul că interferează minim cu alăptatul la sân. Pe tetinele obișnuite bebe ține buzele strânse ca un pupic, pe sân și pe această tetină ține buzele într-un cerc mare, ca un pește. Se potrivește și la biberon obișnuit. Am înlocuit astfel alăptatul "cu seringa" atunci când îi dăm supliment lapte praf (folosim Humana). Update: am trecut pe Nan de la Nestle pentru că Humana este foarte laborios de pregătit (se prepară la 70 grade apoi trebuie răcit la 37). La început am nimerit Nan-HA care este pentru copii alergici și mult mai scump, apoi am făcut o nouă trecere treptată la Nan simplu. Sper că este la fel de hrănitor, ce am auzit este că e foarte bine suportat de copii.

  • d-nei dr. de familie Alexandra Bojescu pentru că a fost foarte disponibilă să ne răspundă la întrebări, inclusiv prin telefon.

  Bineînțeles că îi recomand pe acești oameni minunați. Cele două produse le-am cumpărat și evaluat, dovedindu-se mai bune decât ce aveam înainte. Laptele nu l-am putut compara, a fost o recomandare și am rămas cu el, am zis că poate primesc un feedback ;)



Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :