Plăceri vinovate


Plăceri vinovate
- proba 3 din concurs Superblog -
sponsor :*removed*

  Eu sunt un șofer foaaarte cumpătat. Atât de cumpătat încât fac în medie 50Km/h până la mare (când nu sunt blocaje majore). Nu zic că nu mai iau câte un galben prin București, dar apoi încetinesc ca să mă asigur că nu am făcut-o din grabă ci pentru ... fluidizarea traficului. Îmi amintesc că am depășit o dată cu Dacia 1310 un BMW, dar era tare obosit modelul și cred că nu se grăbea...

  Câteodată însă am chef să merg fără centură. Mai ales în weekend, când merg pe străzi secundare, mai "uit" ... să-mi pun centura. În general nu mă deranjează centura, ba chiar i-aș simți lipsa la un drum mai lung. Și totuși ... simt nevoia din când în când să îmi redovedesc că sunt liber să merg și fără centură, dar aleg să o port pentru siguranță, iar nu pentru că m-aș teme de amendă.

  Pe șoselele mai circulate, chiar dacă mergi foarte prudent, crește riscul să intre cineva în tine. Fratele meu chiar a pățit-o, mergea pe o șosea principală (cu prioritate) și s-a trezit că a intrat cineva în el de pe o stradă laterală secundară. Nici măcar nu era o intersecție în cruce. Unii se cam cred la curse...
 
  În România chiar nu prea are rost să îți cumperi o mașină sport, sunt atâtea gropi încât sigur vei ajunge să plângi după banii dați. Poți în schimb să-ți cumperi un Lamborghini al laptopurilor și să joci un joc cu mașini cu detalii foarte realistice. Pentru senzații cât mai aproape de realitate laptopul se poate conecta la un televizor HD (prin HDMI), se pot atașa accesorii specifice (volan, pedale), sistem de sunet, etc.

 În ziua de astăzi un laptop este foarte aproape de un desktop, doar că ocupă mai puțin loc și este portabil. Dacă îl setezi să nu se închidă atunci când închizi ecranul, îl conectezi la un monitor sau televizor generos, îi atașezi mouse-ul și tastatura preferate, obții desktopul preferat. Împreună cu niște accesorii de comandă specifice obții o consolă de jocuri performantă. Important este ca placa video să fie suficient de puternică pentru jocul preferat iar procesorul să o poată "hrăni" suficient de repede.

* * *

 Eu sincer nu prea le am cu jocurile, de la ZX Spectrum (clasicul HC85) nu am mai jucat jocuri vreo 10 ani, până când m-au îmbolnăvit colegii de Warcraft III (TFT). Asta s-a întâmplat când am stat vreo 2 luni și jumătate la Paris, așa că am jucat Warcraft în patru la internet cafe, cu 3 euro ora. O noapte de weekend era mai ieftin, "doar" 11 euro toată noaptea. Măcar și pentru faptul că era scump și era cel mai bun lucru pe care l-am găsit de făcut la Paris în orele acelea o pot considera și pe aceasta o "plăcere vinovată". Dar să joci jocuri în 8 culori pe un calculator (HC85) cu procesor la frecvența de 0.0035 GHz și memorie de 0.00064 MB cum s-ar numi ?



Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :