Facebook

2011-06-12

Review televizor Samsung LE32C650Review televizor Samsung LE32C650

 Pe scurt: sunt mulţumit de noul meu televizor Samsung LE32C650, în special pentru capacitatea de a reda filme HD/mkv, conectivitatea cu reţeaua LAN, programele Internet si tunerul Full HD incorporat. Facilitatea "Motion plus" este aproape un moft, dar cei 100Hz s-ar putea să ajute la redarea filmelor 24fps.

Prezentare

  LE32C650 este un televizor LCD, Full HD (1080p), cu diagonala de 32 inci (80 cm), raport lăţime:înălţime de 16:9. Face parte din seria 6 de la Samsung.

 Printre facilităţile mai speciale, LE32C650 are:
  • mufă de reţea ethernet
  • conectivitate Internet (Youtube, Google maps, vremea)
  • access filme(mkv, avi), muzică, poze de pe reţea prin DLNA
  • access filme(mkv, avi), muzică, poze prin USB (stick/hard disk)
  • tuner digital HD MPEG4 (terestru şi cablu)
  • frecvenţă de 100Hz (pentru motion plus)
  • calibrare culori în 10 puncte (10p)
  • ecran anti-reflexie, util ziua

 Citire indicativ Samsung

 LE32C650 se citeşte astfel : L=LCD (U=Led, P=Plasma), E=European (N=North America, A=Australia), 32=32inchi, C=model2010 (A=2008, B=2009, D=2011), 6=seria 6.


 Scurtă comparaţie seria 6 Samsung

 Mai jos
  Seria 5 are şi ea conectivitate la reţeaua ethernet, dar îi lipsesc aplicaţiile de conectare Internet. Seria 5 merge la 50Hz (faţă de 100Hz la seria 6). Pe de altă parte, programele sunt emise oricum în 50Hz.

 "Motion plus" de la seria 6 va încerca să interpoleze 2 frame-uri succesive pentru a crea un frame "fals", care face mai fine programele de ştiri şi sport, dar dă o senzaţie de "telenovelă" la filme. Din fericire se poate regla/dezactiva din meniu.

 Se pare totuşi că cei 100Hz ajută la distribuirea mai bună a frame-urilor la filmele 24p. Majoritatea filmelor mkv vin în 24p (mai exact 23.976 fps), iar seria 5 ar avea ceva probleme cu ele, de exemplu un frame ciudat la fiecare 40 secunde în anumite cazuri.

 Mai sus :
 Seria 7 aduce în plus posibilitatea vizionării programelor 3D. Totuşi surse de programe 3D sunt greu de găsit, şi cel puţin tehnologia actuală mi se pare destul de obositoare pentru ochi. Skype nu a fost inclus în seria 7, probabil pentru a mai avea ce aduce la seriile superioare.


 Calitate imagine

 Samsung LE32C650 are o calitate foarte bună pentru un LCD. Culorile sunt destul de naturale şi are un nivel de negru foarte bun. Ecranul uşor mat disipă lumina într-un fel care reduce puternic efectul de oglindă ziua.

 Din păcate setările cu care vine televizorul pentru colori, contrast şi luminozitate sunt suprasaturate (pentru a da bine în magazin). Pentru a putea distinge nuanţe închise de gri, luminozitatea trebuie crescută. Pentru a distinge nuanţe deschise de alb, contrastul trebuie dat mai jos.

 Culorile nu sunt perfect calibrate (de exemplu este cam mult albastru). Ideal ar fi să fie folosit un calorimetru pentru calibrarea exactă a culorilor. Fiecare televizor este un pic diferit, dar puteţi încerca setările la care au ajuns prin calibrare nişte profesionişti, folosind calorimetru pe modelul de 40 inci (vedeţi la comentarii).

 Despre "Motion plus" : Am reuşit să găsesc un film demo în care "Blur reduction" chiar făcea imaginea mai clară când se mişca camera foarte repede. La sport, opţiunea face ca mingea să se urmărească mai uşor (am citit), dar au fost semnalat un efect de "halo" când trece prin faţa mulţimii şi ocazionale glitch-uri de imagine produse de această opţiune. "Judder reduction" pare să fie responsabil de efectul neplăcut de "soap opera" la filme dar ajută la sport.


Tunerul

 Tunerul digital HD chiar m-a impresionat. Nu am schimbat încă decodorul RDS cu unul HD, dar am prins câteva posturi HD direct de pe cablu şi se văd superb. Depinde şi de sursa emisiunii bineînţeles, există încă multe emisiuni/filme care nu sunt filmate HD. Cel mai mult m-a impresionat calitatea la filmul chinezesc "Trei regate" pe TVR HD.

 Pe RDS am prins HD direct de pe cablu, fără cutia de la ei : TVR, ProTV, Digi Sport, AcasaTv, NatGeo, NatGeoWild, SportRo. Alte posturi digitale SD (majoritatea) se văd şi ele foarte bine direct de pe cablu. Din păcate posturile de pe pachetele plătite suplimentar sunt codate şi nu pot fi prinse fără a folosi decodorul de la provider. Deşi televizorul ar fi capabil să utilizeze o cartelă de decodare astfel încât să nu mai fie nevoie de o cutie suplimentară, se pare că în viitorul apropiat nu vom putea folosi aşa ceva în România.

 Televizorul mai prinde şi posturi analogice, dar acestea se văd mult mai prost. Dacă nu greşesc, toate posturile care sunt în analogic există şi digital.

 Butonul "Guide" permite afişarea programului posturilor digitale (facilitatea EPG).

 Dacă folosesc cutia de la RDS, practic nu mai folosesc decodorul televizorului. Decodorul RDS nefiind HD, scade foarte mult calitatea. Dacă aveţi televizor HD, luaţi şi decodor HD şi conetaţi-l prin cablu HDMI !!!

 Am impresia că DolceTv face economie de bandă satelit, calitatea programelor HD de la ei pare destul de proastă, depinzând chiar de tipul decodorului. Recunosc că am făcut comparaţia cu alt televizor, totuşi eu cred că semnalul este de vină întrucât semnalul HDMI de pe laptop se vede perfect pe acelaşi televizor.


 Play filme mkv

 Televizorul Samsung LE32C650 are un player de filme foarte bun, inclusiv pentru mkv. Aş spune că peste 80% din filmele încercate au mers. Din păcate, ca la mai toate modelele, subtitrările incluse nu sunt suportate, trebuie extrase cu un program şi puse alături (cu acelaşi nume). Se poate comuta însă între mai multe canale audio.

 Am găsit nişte demonstraţii interlaced şi televizorul le redă mult mai bine decât calculatorul. Se pare că la seria 6, unde ecranul poate fi actualizat până la 100Hz, au rezolvat nişte probleme de play care apăreau la seria 5 (am citit undeva).

 Este foarte convenabil să înfigi un stick USB sau un hard disk cu filme şi să dai play din telecomandă.

DLNA / uPNP Streaming

 Noutatea ar fi că se pot accesa şi filme de pe reţea, prin DLNA. Din păcate este nevoie de un program special de share, nu funcţionează de pe share Windows sau NFS.

 Din fericire am găsit un program de share şi pe Ubuntu Linux : mediatomb. Trebuie făcute doar câteva mici schimbări în fişierul de configuraţie.

 La programul de Windows "Samsung PC Share Manager" (se poate lua de pe site de la Samsung) m-am chinuit mult până să-mi dau seama că trebuie să dau accept la hostul care se conectează. Vedeam un DLNA al laptopului (Win7), dar nu și numele setat în program (Server/Change server name). Trebuie dat Accept de pe PC, din program, la "Share"/"Set device policy" unde va apare IP-ul TV-ului, asta după prima încercare de conectare. Apoi device-ul cu numele setat în program apare automat în TV ca DLNA*, de exemplu în "Source list". Interesant este că funcționează chiar de pe LAN pe wireless, chiar dacă sunt separate L2 pe router. Vede și fișiere de DVD video extrase.

 Dezavantajul faţă de USB este că derularea merge foarte încet, cel puţin cu configuraţia pe care am reuşit eu să o fac.


 Play muzică, poze

 Playerul încorporat poate reda şi muzică .mp3, la o calitate bunicică - e totuşi televizor, nu staţie audio de înaltă fidelitate. Din păcate nu poate reda ".flac", format în care aveam nişte muzică de foarte bună calitate. De asemenea, paradoxal, nu poate reda ".aac" deşi am impresia că poate decoda sunetul AAC din filmele mkv.

 Este un pic deranjant faptul că trebuie să alegi întâi tipul de fişier (film, muzică sau poze), urmând apoi să vezi doar fişierele de acel tip din directorul în care întri.

 Faptul că numele fişierelor sunt truncheate destul de scurt îngreunează puţin browsingul, chiar dacă ele se rotesc odată ce sunt selectate.


Internet@TV

 Până acum nu prea am folosit facilităţile de Internet. Nu există un browser efectiv, mai degrabă o suită de programe cu conectivitate Internet, se mai pot adăuga şi altele dar spaţiul este limitat. Există şi nişte jocuri care nu par a avea nevoie de Internet (Sudoku, Mahjong, Memory, etc).

 Există program care arată vremea online, există un program cu care poţi vedea clip-uri youtube, există google maps. Teoretic se poate conecta cu facebook, twitter, yahoo dar nu prea am înţeles cum funcţionează, am impresia că nu poţi efectiv conversa. Update: cumva a început să meargă Facebook (update?), se pot și scrie comentarii cu tastele numerice, ca la "mobil".

  Unele programe au cerut de la început să fac actualizarea softului din televizor. Am fost mirat că update-ul online nu a găsit nici un upgrade disponibil pentru televizor, dar pe site am găsit un soft cu mult mai nou decât cel cu care venise televizorul. A trebuit să fac upgrade-ul pe USB, şi a funcţionat ok.


 Telecomanda

 Telecomanda este destul de intuitivă. Un feature foarte util este butonul de lumină, care odată activat face ca butoanele să fie luminate un timp după fiecare apăsare, uşurând folosirea noaptea. Aplicaţiile Internet folosesc introducerea de text similar cu modul în care se tastează SMS-urile, deşi nu există un stil unitar.


  Carcasa

  Carcasa este neagră cu uşoare reflexe roşiatice. Marginea exterioară a ramei ecranului este transparentă cam un milimetru. Piciorul vertical este cilindric transparent, se prijină pe o platformă dreptunghiulară similară cu marginea ecranului, inclusiv 1 milimetru de transparenţă pe margine. Spre picior, carcasa are o mică rotunjime mai transparentă, care nu este luminată (în ciuda unui efect pe care îl are în poze).

 Soţia îşi dorea o carcasă argintie dar ... marea majoritate sunt negre. Am realizat că are şi un avantaj negrul, când vzionez programe 4:3 la dimensiunea naturală, benzile negre de pe margine se pierd în rama neagră. Nu recomand vizionarea programelor 4:3 lăţite la 16:9, riscăm să ne dereglăm total simţul proporţiilor normale, deja obezitatea în România reprezintă o problemă.


  Hack-uri

  Eu vă sfătuiesc să nu încercaţi să folosiţi funcţiile ascunse ale televizorului, s-ar putea să-l stricaţi de tot.

  Televizorul rulează intern un fel de Linux, şi există metode de a instala un server ssh şi a te conecta pe el. Pe versiuni mai vechi de soft se putea activa o facilitate ascunsă - înregistrarea emisiunilor şi derularea înapoi, dar se pare că nu mai este valabil la versiunile noi de firmware. Cred că au scos cu totul partea de soft care făcea asta. O să pun la comentarii procedura pentru cei curioşi.

 Pentru mai multe detalii cautaţi SamyGO. Dar mai bine nu riscaţi, eu am stricat un laptop cu operaţii mult mai banale (upgrade bios). Concluzie

 Samsung LE32C650 este un televizor bun, care elimină nevoia unui "media player" suplimentar pentru vizionarea filmelor HD/mkv. Funcţiile de Internet pot constitui un mod de a pierde timpul când nu găseşti o emisiune interesantă, dar unele facilităţi au fost păstrate pentru modele mai scumpe (ex. Skype).

 Dacă doriţi doar un televizor HD pentru programele de pe cablu, puteţi găsi modele ceva mai ieftine (acesta a costat în jur de 2300LEI/RON). Nu trebuie să cautaţi neapărat tuner digital, cutia de la providerul de CATV face ea decodarea, trebuie doar să o conectaţi cu un cablu HDMI la televizor.


Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :

57 de comentarii:

Mihvoi spunea...

Aveţi mai jos setări calibrare culoare de la modelul de 40 inci (Samsung LE40C650). Le-am încercat şi la modelul meu (32inci) şi par mai bune decât cele din fabrică, în sensul că face culorile mult mai naturale:

"
As usual, the disclaimer: these settings will not give you a calibrated TV (since a calibration is specific to each AV system), and are not necessarily the best settings for your own individual unit.

Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)

Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: Off

CMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55

White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 24

10p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3

Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0
"

Credits: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm

Mihvoi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihvoi spunea...

Atenţie, puteţi strica televizorul, folosiţi pe proprie răspundere :

Modalitatea de a intra în meniul "Hotel", de a accesa meniuri ascunse şi de a activa înregistrarea emisiunilor. La mine nu a funcţionat activarea PVR, probabil firmware prea nou.

Punctul 4 face doar backup la configurările televizorului din câte mi-am dat seama.

"PVR activation on Samsung TV C series without firmware downgrade (tested on
LE40C653)

1. Turn on TV, push on remote control: MUTE-1-1-9-ENTER, set HOTEL MODE to
ON and then turn off TV.

2. Invoke service menu by pushing INFO-MENU-MUTE-POWER on remote control.
(If this doesn't work try MUTE-1-8-2-POWER)

3. Put in USB HDD/flash formated to FAT32.
UPDATE: This step is not necessary, it works without USB flashdisk too.

4. In service menu go to Control - Hotel Option and click on Clone TV to
USB, then push on remote control return and choose Sub Option category.

5. In this menu set PVR to ON. (Move to PVR by pressing down button, no
right!)

6. Go back and set Hotel mode to OFF and power off your tv.

7. ENJOY your PVR.
"

Credits : http://sourceforge.net/apps/phpbb/samygo/viewtopic.php?f=13&t=1112&start=10

Mihvoi spunea...

Am descoperit că setarea FilmMode = Auto1 face scrisul care se rotește jos să oscileze ciudat (apare defocalizat, interlaced), mai ales dacă MotionPlus=Off.

Aparent setarea Auto1 comută foarte des între modul Auto2(Film) și Off(Stiri). Celelalte două setări (Off/Auto2) nu par să producă această problemă.

Scrisul rotitor de jos se vede și mai clar dacă se activează "Motion plus". Dacă dați pe Custom, setarea care ajută este "Blur reduction".

Experimentul l-am făcut pe un post SD (nu HD) : Bloomberg. Problema se manifestă cel mai intens când folosesc tunerul extern (RDS/Humax) și mai puțin când folosesc tunerul televizorului.

Miş spunea...

Salut. In primul rand te felicit pentru articol. Am incercat sa activez functia PVR (LE32C650) dar nu reusesc sa accesez meniul extins dupa Clone TV to USB. Probabil am o versiune prea noua de firmware (3011.0). Daca ai reusit, imi spui te rog ce versiune de firmware avea televizorul la momentul respectiv. Merci

Mihai Voicu spunea...

@Miș : cum spuneam, la mine nu există meniul PVR pentru că firmware-ul este prea nou. Cine este interesat trebuie probabil să facă downgrade la software. N-am încercat downgrade, mi se pare puțin periculos. Dacă vrei să riști, un punct de start ar fi:

http://en.wikipedia.org/wiki/SamyGO
și
http://wiki.samygo.tv/index.php5/Compatibility_Table_for_C_series_TVs

Cine reușește ceva, sunt interesat de rezultate, măcar ca informație.

Miş spunea...

Am reusit sa activez optiunea PVR din televizor, relativ simplu, dar dupa multe cautari si ceva documentare.
Am instalat o aplicatie care are rol de telecomanda service si care trebuie rulata de pe un PC conectat in aceeasi retea cu TV-ul. Aplicatia se numeste ruSamsungTVCommunicator si o poti gasi aici http://www.rainerullrich.de/samsung/ . Din pacate aplicatia este in germana, dar cu putina intuitie am reusit.
Mai jos am sa descriu operatiile efectuate. Cu (PC) sunt notate operatiile facute de pe PC iar cu (TV) cele efectuate asupra TV-ului din telecomanda lui.
-(PC) pornirea aplicatiei
-(TV) se confirma acceptarea noii telecomenzi
-(TV) intrarea in meniul de service al TV-ului (Off-Info-Menu-Mute-On)
-(PC) repornirea aplicatiei
-(PC) din aplicatie, in tabul Fernbedienung se apasa butoanele „Factory” si „3Speed”
-(TV) in service menu se intra in SUB Options
-(TV) se activeaza optiunea PVR
-(TV) se opreste
-(TV) se porneste
Stick-ul USB sau HDD-ul USB care va fi folosit va fi formatat de TV la prima comanda de timeshift sau recording, asa ca e bine sa nu ai nimic important pe el. In meniul Media Player va aparea un nou icon: Recorded TV.
PS: mentionez ca pe TV-ul meu e instalat firmware-ul 3011.0 (cel mai nou la momentul de fata).
Grija mare: aplicatia folosita si meniul de service al TV-ului au o gramade de optiuni si setari, daca nu sti ce faci mai bine nu te hazarda!

Mihai Voicu spunea...

Interesant, merci. Practic telecomanda de pe PC deblochează opțiunile, eu reușeam să intru în meniul ascuns dar nu găseam opțiunea de PVR.

Miş spunea...

Si inca o chestie: nu orice stick USB e suportat de TV pentru a inregistra. Am incercat trei stick-uri si doar unul singur a functionat, un SanDisk Cruzer Slice 8G. Celelalte doua erau no name. O alta problema ar fi ca partitionarea facuta de TV nu e recunoscuta de windows. In linux, am citit, ca se poaate vedea dar fisierele sunt criptate. Inca nu am incercat.

Mihai Voicu spunea...

Am testat și eu, chiar merge. Mulțam fain pentru ghid !

Poți de exemplu să pui pauză la program până te duci la baie și să-i dai resume când vii, apoi să derulezi peste reclamă dacă ești suficient de în urmă. E cool.

Foarte posibil să strice stick-ul USB în scurt timp din cauza scrierilor dese, poate că este într-adevăr mai bun un hard-disk USB care nu are problema numărului de scrieri. Eu am testat cu un stick ceva mai rapid "Voyager GT" (roșu), cu "Colorline" nu a funcționat.

Din păcate nu funcționează decât pe posturile prinse de TV, nu și pe cele prinse cu decodor extern (HBO, etc).

Anonim spunea...

am activat si eu la le32c650 functia pvr direct din meniul de service fara programelul acela in limba germana, nu am gasit nimic despre posibilitatea vizualizarii inregistrarilor pe pc.. o sa instalez ubuntu sa vedem ce o fi pe stick-ul acela..
daca sunt criptate fisierele.. hmm...
revin daca rezolv ceva

Mihai Voicu spunea...

Câteva teste, mai mult ca să nu uit:
- conținutul interlaced se vede mult mai bine pe playerul default decât de pe PC/HDMI. Pe PC face interlaced soft și se văd frame-uri update-ate pe jumătate.
- conținutul ne-interlaced SD (filme AVI, Video DVD) par să se vadă similar de pe PC sau de pe player TV
- ISO DVD nu este recunoscut de player TV nici dacă este redenumit în .mpg
- .MOV nu este recunoscut ca film, dar redenumit în .MPG se vede bine
- aparatul photo are ieșire HDMI (mică). Am avut surpriza să pot controla din telecomanda televizorului play-ul din aparatul photo.

Ovidiu Manolescu spunea...

Salut. Eu am un 32C550. Exista o posibilitate in service menu sa-l fac sa aiba si aplicatiile de internet?

Mihai Voicu spunea...

Primul 5 după 32C înseamnă seria "5" și din câte am citit nu se poate face să aibă PVR. Despre aplicații Internet nu știu, dar probabil nu se poate. De exemplu la al meu (seria 6) este cam la limită memoria flash, dacă la seria 5 este și mai mică ar putea fi asta o limitare. Altfel, în teorie, dacă are interfață de rețea ar putea rula și aplicații Internet. Încearcă pe link-urile cu "wiki" de mai sus dacă ești deschis la experimente.

Mihai Voicu spunea...

Update : se pot trimite poze și filme de pe telefonul Android direct pe TV dacă sunt în aceeași rețea ethernet/wireless. Funcționează inclusiv dacă televizorul este pe wired și telefonul pe wireless (cu condiția să nu fie setată separarea rețelelor cred).

Pașii cu care mi-a mers:

Trebuie instalat pe TV aplicația swipeit din Samsung Apps/Lifestyle. Eu n-am văzut-o decât după ce am făcut upgrade televizor.

(poate nu este necesar) Upgrade TV la firmware T-VALDEUC-3015 de la http://www.samsung.com/ro/support/model/LE32C650L1WXXH-downloads?isManualDownload=true (vezi mai sus procedura update)

Se instalează pe Android aplicația Swipe-it din PlayStore.

Se pornește pe TV aplicația Swipe-it, se dă Start. Televizorul afișează un cod de 5 cifre.

Pe telefon se pornește Swipe-it, Get started. Se introduce codul de pe televizor și Login. Dacă ești deja logat trebuie menu/logout întâi.

Se face pe telefon "Select Videos" sau "Select Pictures". Se selectează fișierul și se face slide în sus. Imaginea/Filmul apare aproape instantaneu pe ecranul televizorului.

Enjoy !

Anonim spunea...

a

Anonim spunea...

Puteti sami spuneti cum sa deblochez flasca usb la tv Samsung UE4010ES6710SXZG

Mihai Voicu spunea...

@Anonim: Nu știu, îmi pare rău.

Anonim spunea...

salutare.....incerc sa conectez la internet (tv modelul samsung c650 ) si cand ii dau test retea imi spune ca nu sunt conectat la gateway cum fac ca am pus ip s mask gateway si dns si tot nu merge .am un router cu dhcp model d link dir 600 si o conexiune ppoe care sunt setarile la router pentru a putea conecta tv-ul la el ? am incercat si pe automat numai ca nu-mi aloca ip-urile cu toate ca este setat enable dhcp la server.la consola mi le aloca fara probleme.unii spun sa nu cumva sa am ceva restrictii la router ..m-am uitat din cate vad eu nu am .nu prea ma pricep

exista cumva ceva setari prin acel meniu ascuns sa pot face internetu sa functioneze (sa il recunoasca singur ip"urile dns s.a.m.d (cel prin care activezi functia pvr pe care de altfel am activat-o datorita tie insa nu stiu ce functii are acest pvr inafara de a inregistra pe stick sau hdd
eu am sunat de mult la magazinul de unde l-am cumparat in legatura cu "problema respectiva sa o rezolv cumva cel de la magazin mi-a spus ca trebuie sa pun eu ip"urile dns etc pentru ca tv nu le ia automat
apropo cei care aveti TV SAMSUNG LE 32C650 va rog sa imi spuneti daca voi ati intampinat aceasta problema si daca ati rezolvat .am uitat sa mentionez am un router d link dir 600

astept un raspuns

multumesc anticipat

adrian spunea...

vrroiam sa te mai intreb ce tara ai selectat cate posturi tv receptionezi
eu am setat romania si altele .am uitat sa mentionez ca folosesc mac os x desi nu cred ca are vreo importanta .ps am vazut pe site'ul samsung versiunea de soft T-VALDEUC_3015.0 voi ce firmware aveti ? eu am vers 2011/04/13_003008 ce noutati aduce acea versiune ce ati sesizat voi nu ce scrie pe site'ul samsung . o seara placuta
foarte interesant articolu felicitari

Mihai Voicu spunea...

@Anonim/adrian : eu am pus televizorul să ia IP-ul automat (dhcp) și funcționează rețeaua. Când bagi cablul se aprinde ledul de "link" pe router ?

Cu pvr poți pune pauză pe imagine, merge la baie și apoi reporni filmul. Dacă ești în urmă, poți derula peste reclame.

Nu mai știu câte posturi, depinde și de abonament. Nu am observat să conteze limba la căutare posturi, dar e safe să pui România. Fază este că dacă limba este "engleză" nu mai vezi descrierile unor posturi românești...

adrian spunea...

in primul rand multumesc pentru raspuns .am bagat cablu de retea la in tv (cel de la consola spuneam mai devreme ca il recunoaste fara probleme si isi ia ip'urile automat ) acum am setat tv'ul sa ia ip-ul automat si vad ca nu se aprinde led'ul la router e ca si cum nu ar fii bagat cablu ciudat cand ii dau test retea pe automat imi spune "configuratia retelei ip este incorecta verificati setarile retelei si introduceti o valoare corecta inainte de a incerca din nou" cand este pus pe manual spune "nu sunteti conectat la gateway verificati setarile de retea si daca gataway curent este in retea penrtru mai multe detalii contactati furnizorul dvs de internet .eu am pus asa

ip 192.168.0.102 (am setat la dhcp intre 100-199) ip

subnet mask 255.255.255.0

gateway 192.168.0.1 la fel si la dns

am o conexiune de tip pppoe de la rds user si parola este setat pe dynamic ip

astetpt rapuns ....o zi buna

daca vrei poti intra cu team viwer pentru a ma ajuta cu setarile routerului

adrian spunea...

pana la urma o sa cumpar un adaptor wireless (SWL) nu am ce sa fac nu vrea deloc sa mearga cu toate ca acum 2 zile mi-a aparut la router pe pagina web la dhcp list ip-ul ce era setat la tv foarte ciudat el nu vede reteaua ledul de la router nu se aprinde dar cu toate astea a aparut la dhcp list ip-ul de la tv :) .cei care aveti modelul acesta de tv ce aplicatii sunt disponibile (inafara de cele mentionate mai sus de Mihai Voicu ) jocuri etc .am vazut pe diferite forumuri skype instalat pe acest model de tv

Mihai Voicu spunea...

@Adrian : sigur cablul de rețea este ok ?

adrian spunea...

sigur Mihai este conectat la ps3 si merge foarte bine imi aloca ip-urile automat acolo la tv nu vrea deloc e posibil sa fie un defect la tv ? sa ii cumpar si acel dongle si sa nu mearga ar fii ceva :)) mie cel de la magazin de unde l-am cumparat mi-a spus ca trebuie sa ii pun eu ip-urile ca nu le ia singur nu stiu ce sa mai zic .in manual scrie ca pentru a il seta pe manual tv-ul cu ip-urile dns puse de mine trebuie setat un ip static si eu cum am de la rds ppoe cu user si parola este pus pe dinamic am incercat sa il pun si pe static cu un ip aleatoriu degeaba nu merge si nici internetu pe laptop nu mai fucntioneaza avand setat ip static :) pe automat nu il ia nu stiu ce sa mai zic .la tine il ia automat ? ce router ai poate o fii router'ul de vina prastia asta d-link dir 600

Cosmin spunea...

Adrian, problema este la router. Dintr-un oarecare motiv, mi-a mers o perioada pe dir 600, dar doar dupa mai multe deschideri/inchideri, TV-ul fiind recunoscut foarte greu, sau uneori deloc. Dupa mai multe investigatii, am inteles ca e o problema de comunicare intre TV si unele routere DLINK. Am cumparat un alt router (ASUS RT-N10U), iar de atunci nu mai am nicio problema. TV-ul este recunoscut instantaneu, la fiecare deschidere (conexiune printr-un cablu de 10m)

Adrian spunea...

Cosmin ms asa este problema a fost la router l-am schimbat si merge perfect acum un tp-link de 89 ron il ia direct .Aviz pentru cei care nu stiu router'ul DLINK DIR 600 nu merge cu acest model de tv (C650 )am gasit si eu pe net "problema" asta de incompatibilitate cu unele modele de la DLINK si acest tv cel putin dir 600 sigur nu merge .O zi buna

adrian spunea...

Salutare ...a instalat cineva aplicatia voyo ? eu nu o gasesc in samsung apps am ultimul firmware "T-VALDEUC-3015"
la voi este ?

Mihai Voicu spunea...

Am cautat dar n-am găsit-o. Nu m-ar mira să fie făcută disponibilă doar pentru modelele mai noi, pentru a impulsiona vânzările.

Adrian spunea...

Salutare ....de 2-3 zile cand am incercat sa intru pe internet imi apare un nesaj "stimate utilizator de smart tv in data 26-09 intre orele se vor vor efectua lucrari de mentenanta va multumim sa inteleg ca updateaza aplicatiile am intrat acum si nu am vazut nimic nou Ai incercat sa vezi la tine ce apare ?

Mihai Voicu spunea...

Eu nu am problema asta. Incercat youtube.

Adrian spunea...

Nu e o problema pur si simplu a aparut acel mesaj pana na la urma mult zgomot pentru nimic ....eu nu am vazut nimic nou in samsung apps ce au updatat astia nu stiu :)
Aceleasi aplicatii nimic nou...daca ai gasit ceva sau fasesti lasa un mesaj. O seara placuta

Valy Matei spunea...

am si eu o problema cu un hg32ea670 am activata functia hotel si nu pot sa umblu la absolut nimica: usb-ul nu merge, nu pot intra in meniul tv absolut nimica. va rog sa ma ajutati

Valy Matei spunea...

cum pot sa dezactivez functia hotel mod?

Valy Matei spunea...

am si eu o problema cu un hg32ea670 am activata functia hotel si nu pot sa umblu la absolut nimica: usb-ul nu merge, nu pot intra in meniul tv absolut nimica. va rog sa ma ajutati

Anonim spunea...

Salut,intra in meniul ascuns si de acolo dezactivezi functia hotel mod..

Anonim spunea...

Turn on TV, push on remote control: MUTE-1-1-9-ENTER, set HOTEL MODE to
Of and then turn off TV.

Anonim spunea...

Salut,intra in meniul ascuns si de acolo dezactivezi functia hotel mod..

Anonim spunea...

Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva
M-am gandit eu ca am nevoie de PVR, pe un LE32C650
Am varianta de firmware T-VALDEUC_3015.0
Dupa ce am urmat pasii de mai sus si am activat PVR-ul, internetul pare blocat, iar ce e mai rau, dimensiunea imaginii la posturile TV s-a modificat - la unele a iesit putin din ecran, iar la altele s-a micsorat
Aveti vreo idee de ce s-a intamplat? Poate am modificat fara sa vreau vreo setare din meniul ascuns?

Mihai Voicu spunea...

E posibil sa fie o modificare din greseala a unui parametru, dar nu stiu care ar fi. Te sfatuiesc intai sa resetezi (scoti din priza televizorul). Apoi sa faci la loc ce stii ca ai modificat, reset din nou. Poate...

Anonim spunea...

Multumesc pentru sfaturi
Pana la urma am rezolvat problemele, acum am si PVR, functioneaza si internetul, totul e bine
Am folosit pas cu pas indicatiile de aici
http://wiki.samygo.tv/index.php5/How_to_change_your_Internet@TV_region

Mihai Voicu spunea...

Mă bucur că ai rezolvat :)

E bine că ai pus și link-ul poate mai are nevoie și altcineva. Scrie peste tot că "pe riscul tău" dar tot nu e plăcut când merge mai rău decât înainte de "îmbunătățire".

Adrian spunea...

Salutare din nou ...cum se poate instala samygo pe acest model de tv pentru a avea browser web si o multime de aplicatii / functii widgeturi etc am ultimul model de firmware tv valdeuc 3015
Mentionez ca folosesc mac osx ml din pacate nu am clc cu windows

O zi buna

Anonim spunea...

Salut! - filmele online le pot viziona doar pana la jumate, ce este de facut?

Mihai Voicu spunea...

Nu am observat o astfel de problemă. Încearcă și un update. Am avut un film pe stick care avea o problemă și se bloca, dar am putut să săr peste partea cu problemă.

adrian85 spunea...

salut.....am activat pvr pe acest model de tv si am o intrebare cand vreau sa inregistrez ceva de pe un canal nu pot muta pe altul spre ex: daca vreau sa inregistrez pe stick un meci de pe tvr in timp ce inregistreaza nu pot muta pe protv...exista vreo setare ceva sa pot muta canalu ?

o zi buna

Mihai Voicu spunea...

Din câte știu nu se poate înregistra decât programul vizualizat întrucât nu există decât un singur tuner (decodor de programe).

dapman spunea...

Mihai, ai incercat sa folosesti noul Cam CI+ de la RDS pe TV-ul tau?
Eu l-am pus intr-un Samsung LE40C750 si banuiesc ca din cauza noului firmware 3018.1, nu functioneaza (reusesc sa vad doar programele analogice).
Poti sa-mi confirmi daca la tine merge? Stii cumva o procedura de downgrade de firmware?
Multumesc

Mihai Voicu spunea...

Am folosit și funcționează cu Digi Smart Cam CI+ de la RDS, pe Samsung LE32C650. Când am înfipt cardul CI+ a apărut un mesaj gen "searching" care a dispărut după mai mult de 10 minute, moment în care am început să văd și programele codate din pachetul suplimentar, fără cutia decodor suplimentară.

Programele digitale ne-codate se văd și fără card, direct prin tunerul televizorului (DVB-C). Vezi la căutare canale să caute și posturile digitale (este opțiune)!

Am firmware versiunea T-VALDEUC-3015. Nu merge downgrade la fel ca și upgrade?

Adrian spunea...

Mihai poti sa imi dai mai multe detalii despre acest smart card si eu sunt abonat la rds in ce conditii functioneaza cum il achizitionezi cat cost etc si ce programe "prinzi" in plus cu acest digi card. Acelasi model de tv cu ultimul firmware instalat t-valdeuc 3015. Alte noutati pentru acest model de tv ? Multumesc anticipat

dapman spunea...

Cam-ul e recunoscut de TV, cardul e activat si functioneaza corect in alt TV Samsung.
Scanarea e facuta corect (analog + digital). Am vorbit si la support la Samsung, insa nu recunosc ca au o problema cu firmware-ul 1018.1.Downgrade de firmware nu se poate face la Samsung.
Nu-i o solutie sa ma uit la TV fara Cam deoarece vreau sa vad si programele digitale codate si n-as mai vrea sa folosesc STB-ul...
Multumesc de raspuns si salutari de la un fost coleg din RDS! :)

Mihai Voicu spunea...

@dapman: Salutări. Da, de asta l-am luat și eu, pentru a renunța la cutia suplimentară. Am precizat de digital pentru că formularea spunea "reusesc sa vad doar programele analogice". Dacă merge pe alt televizor înseamnă că este bun cardul. Vezi totuși dacă tipul de televizor are CI+, înțeleg că CI simplu nu merge. Dacă nu, o fi softul, dar mai încearcă întâi niște reseturi cu scos din priză. Zici că pe USB nu merge downgrade?

Mihai Voicu spunea...

@Adrian: cardul se folosește pentru a putea prinde și programele codate direct cu televizorul (gen HBO). Avantajul este că ai o singură telecomandă și nu mai ai o cutie suplimentară. Prinzi toate programele pe care le prindeai prin cutia decodor HD.

Merge bine la mine (inclusiv HD), unii se plângeau că pornește televizorul un pic mai greu.

Ca și cost, dacă ai deja decodorul în custodie trebuie să mai plătești 3 sau 4 lei pe lună chirie la card.

Interesant este că dacă activezi înregistrarea din meniul ascuns, poți înregistra inclusiv filme HD pe un hard disk USB. Poți pune și pauză la filme cât te duci la baie. Totuși, filmele înregistrate nu le poți vedea decât tot pe televizor, sunt cumva criptate pentru a nu fi folosite la piraterie.

Adrian spunea...

@Mihai ms pentru raspuns intre timp m-am documentat am facut rezervare pentru un card (dupa cat timp ai intrat in posesia cardului ridicat de la sediu ? ) o rugaminte as avea daca se poate o lista cu acele canale decodate (ex ce ai prins tu cu acel smart card. Eu am ab extra daca nu ma insel decodorul nu l-am folosit aproape delic

Mihai Voicu spunea...

Card-ul mi-a venit într-o săptămână, dar vezi că trebuie ridicat de către titularul de contract ÎN PERSOANĂ.

Pachetul meu include de exemplu HBO HD pe care nu-l puteam vedea decât cu cutia/decodor. Acum îl văd cu televizorul direct.

Canalele codate sunt cele pe care le găsește televizorul dar apar "scrambled signal". Ele se pot vedea dacă ai diverse pachete suplimentare. Nu știu ce programe codate conține pachetul tău, vezi pe site RCS sau caută-le cu decodorul.

Dacă decodorul nu era HD (conectat prin cablu HDMI) ar trebui să vezi și o îmbunătățire a calității pe canalele existente față de decodorul SD.

Alex spunea...

Salut, eu am pe tv fw 3006. Poti sa imi spui daca merita sa ma complic cu update la 3015/3018, sunt imbunatatiri semnificative?
In principal m-ar interesa daca se schimba in vreun fel managerul de canale, pentru ca de cand folosesc cardul de la RCS mi-am dat seama ca pe fw 3006 este greu de facut rearanjarea programelor direct din meniul TVului.
Multumesc

Mihai Voicu spunea...

@Alex: eu nu am văzut schimbări la upgrade. Da, e foarte sărac managementul de canale. N-am înțeles cu se creează "favorites" desi pare să existe un suport pentru asta.