PNL + PC = Love ?

 PNL + PC = Love ?

 Deşi sunt dezamagit de alianţa PNL + PC, trebuie să recunosc că este mult mai naturală decât PNL + PSD sau PSD + PC.

 Aşa cum arătam într-un articol mai vechi despre stânga şi dreapta politică, liberalismul (PNL) şi conservatorismul (PC) sunt ambele de dreapta, pe când doctrinele social democrate (PSD) sunt de stânga.

  E drept că PC nu prea a manifestat vreo doctrină pănă acum iar PNL manifestă o doctrină ambiguă încă, mă aştept totuşi ca fiecare partid să evolueze spre doctrina oficială declarată prin nume.

Dezamăgirea PNL

 Dezamăgirea vine din faptul că PC aduce în familie corul de lătrături de la antene şi personalitatea cel puţin controversată a lui Dan Voiculescu, probabil fost securist (nu cred că doar "colaborator").

 Acum, or fi fost şi securişti bine intenţionaţi, problema mea cu ei este că au cam monopolizat viaţa politică şi economică dupa '89, păstrându-şi puterea printr-o organizare de tip mafiot, dând la "gioale" oricui nu face pare din ... familie - a se vedea manipulările grosolane ale lui Iliescu făcute la primele doua alegeri după revoluţie. Atunci partidele "istorice" care încercau să se înfiripe au fost aproape şterse de pe scena politică.

E drept, parcă il prefer pe Voiculescu lui Vântu care a lăsat oameni fără agoniseala de o viaţă prin FNI, dar de ce trebuie mereu să alegem dintre mai multe rele ?

Dezamăgirea PDL

  Am reuşit să trec peste bâlbâielile guvernului BOC faţă cu criza, le-am pus pe seama lipsei de experienţă. Unele măsuri erau inevitabile. Poate că nu a fost aleasă întotdeauna măsura cea mai puţin rea şi cu siguranţă implementările au fost prost gestionate şi prost explicate oamenilor. Dar le-am acordat creditul pentru bune intenţii.

 Filmul s-a rupt la un fapt aparent banal în România, un PDL-ist a propus ca "Avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv”.  Colegii de la toate partidele l-au susţinut bineînţeles, foarte puţini au fost împotrivă. Printre cei care au criticat dur legea este şi cineva partea PDL : Iulian Urban, un tip integru. Ştirea aici.

 Din păcate este un lucru atât de obişnuit în Romania, dar a fost ... picătura care a umplut paharul. Vreau o ţară normală în care astfel de iniţiative nu sunt "normale" ci înseamnă sinucidere politică.

 După incident erau şanse mari să votez cu PNL dacă nu s-ar fi aliat cu PC sau PSD. PNL+PC+PSD nu aş vota sigur, mai bine votez UDMR, măcar ei sunt consecvenţi cu ce promit. PNL+PC ... mă mai gândesc în funcţie de cum performează.

 Sunt oameni de la PDL care par de încredere şi i-aş vota indiferent de partid, mi-e greu însă să mai cred într-un necunoscut girat de PDL.


   Dezamăgirea PSD

   Aici nu sunt multe de spus, la un moment dat i-am votat ca fiind răul cel mai mic, dar come on! , ăştia sunt agăţaţi la putere permanent, parcă scăpasem de partidul unic. Nu s-a reformat căt a stat în opoziţie, deci să mai stea o tură pe bară !


Post scriptum

 P.S. Ştim că tot românul se pricepe la politică şi sport. Eu nu mă prea pricep de loc la sport aşa că încerc cu politica :) Opiniile mele pot fi eronate, dar singura şansă să le corctez este să le scriu şi să mă contraziceti. Încercaţi cu pietre mai mici vă rog ;)




Republicarea articolelor este permisă cu citarea autorului