Facebook

2012-06-05

Dezbinarea la români

Dezbinarea la români

 Știți bancul acela cu numărul de paznici necesari să păzească cazanele de smoală din iad ? La cazanul de români nu era nevoie de nici un paznic, cum se ridica unul mai la suprafață îl trăgeau ceilalți înapoi...

 Este foarte trist că societatea românească nu reușește să coaguleze oameni de bună credință pentru un scop comun sau pentru a susține o persoană care merită.

 Mai degrabă coagularea se face între oameni cu moralitate îndoielnică, ei pot trece mai ușor peste ce îi desparte și se pot focaliza pe interesul lor comun (chiar dacă ilegitim).

 Oamenii corecți păcătuiesc prin supra-corectitudine față de viziunea proprie, nu pot trece peste mici diferențe de viziune atunci când există o miză mai mare.

 Câteodată mă simt foarte singur din cauza asta ...Dacă v-a plăcut articolul, daţi vă rog un share :

7 comentarii:

T spunea...

Asta este rolul unui leader ... cred ca ducem lipsa de leaderi !!! leaderi in adevaratul sens al cuvantului ...

Mada V (Mx) spunea...

Lider? :P

:)))))))))))))))))) :P

Mada V (Mx) spunea...

Mi s-a parut amuzant sa vorbim despre romani si "unire", dar in engleza, dupa mine e unul dintre simptomele lipsei de identitate nationala.
Radeam eu anii trecuti de francezi si de cum pronuntau ei Michael Jackson ca "Mișel Jacson" sau Michael Jordan ca "Mișel Jordan" (cu a nazal), dar o fi ceva-ceva aici...

lloopp spunea...

@Mihvoi: Ma simt la fel de singur ca si tine, de cele mai multe ori. Este clasicul "daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra" sau "vreau sa moara capra vecinului".
@Mx: Noi chiar mai existam ca popor, sau suntem doar niste ramasite?
Cateodata am impresia ca s-au distrus complet factorii de inchegare a cetatenilor romani, si nu mai suntem in stare sa redevenim o natiune. In celelalte dati stau si ma gandesc daca am existat vreodata ca natiune, sau am fost doar o populatie heterogena.

Mihai Voicu spunea...

Cred că noi românii au învățat prea bine să supraviețuim și am uitat cum să trăim. Au învățat să supraviețuim foarte bine în vremurile în care nu erau mari șanse de căștig altfel (dominația otomană, comunismul). Am uitat să mai trăim cu demnitate atunci când se poate.

Divizarea poate fi o formă de adaptare, e greu să distrugi o masă total eterogenă care nu se adună la un loc pentru niciun scop. Apoi nici nu prea prezintă interes învingerea unui dușman atât de puțin periculos prin propria dezorganizare...

lloopp spunea...

@Mihvoi : Eu raman la gogorita mea, tot comunismul a fost de vina. Au aplicat cu asa de mult succes acel dezbina si cucereste, combinat cu toarna sa nu fii tu luat in colimator incat au obtinut indivizii pe care ii vedem in multiple exemplare. Combinat cu Doreii care au luat locul taranilor muncitori de alta data.

Mihai Voicu spunea...

Metodele comuniste de înainte și după '89. Am revăzut câteva secvențe și m-am cutremurat de nivelul manipulării pe care atunci nu o puteam realiza corect : Piaţa Universităţii - România (1990)

Și tocmai l-am reales pe doctorul de încredere al artizanului...