Atenție la buzunare!

 Te obișnuiseși să finanțezi luxul marilor corupți ai țării prin TVA, CAS și alte impozite... Iată că ți s-a pregătit o nouă "bucurie":

Fapte
 În ultimele câteva săptămâni am fost martorul câtorva evenimente de care mă dezobișnuisem:
- o mașină cu geamul lateral spart și o femeie aproape plângând, discutând cu un polițist (la Pipera)
- mi-a fost furată oglinda de la mașină și au fost forțate oglinzile altor vecini
- azi, pe trecerea de pietoni, cineva i-a deschis soției rucsacul, în timp ce traversa de mână cu copilul

Interpretare
Este clar că este vorba în principal de găinari. Am plătit doar 20RON pentru fața de oglindă furată, am doar o Solenza. Tânărul care i-a deschis ghiozdanul soției era relativ bine îmbrăcat și aranjat, nu zic etnia. Noroc cu o doamnă care i-a atras atenția soției, întrebând-o dacă cel care îi deschide ghiozdanul este cu ea.
Aș mai nota că la o onomastică la care am fost de curând a trecut un tânăr cu semnalmente similare care se uita lung la bordul fiecăreia dintre mașinile parcate la acea petrecere. La interpelarea "căutați ceva" a răspuns ceva evaziv, în nici un caz cu o explicație a interesului său subit pentru volane.

În concluzie
Mi se pare o coincidență prea mare ca să nu aibă legătură cu eliberarea hoților de anul acesta. Probabil mișcarea era menită în principal marilor corupți, dar iată că "beneficiezi" indirect și tu de asta... Aferim, dragi politicieni!
  În primul rând atenție la buzunarele tale, ține-ți lucrurile de valoare în față, unde le poți supraveghea. Apoi, dacă observi ceva suspect, atenționează discret posibila victimă. Evită să intri în conflict direct, de cele mai multe ori simpla atenție publică descurajează hoții și îi face să se retragă discret. La un moment dat poate îi prinde și poliția și îi bagă la loc, acolo de unde i-au scos politicienii.