Va fi sacrificat Liviu Dragnea?

Încerc încă o prorocire, deși celelalte nu s-au adeverit.

În acest moment Liviu Dragnea a ajuns o povară pentru PSD, cu dosarele lui, chiar și dacă ar fi grațiate. Nu este atât o vulnerabilitate internă cât mai ales internațională. Socialiștii europeni nu sunt precum ai noștri, măcar pentru imaginea publică și tot nu se asociază cu infractori dovediți.



PSD este un partid monolit care subordonează interesul personal interesului general - poate este cea mai de stânga caracteristică a PSD. Dacă partidul are de câștigat, leaderul este sacrificat, s-a văzut cu Victor Ponta. Liviu Dragnea a fost util pentru câștigarea alegerilor, a putut mobiliza baronii locali care sperau la o grațiere, ceva. Dar acum Liviu Dragnea trage partidul în jos, iar PSD are aspirații pe termen lung, nu precum partidele oportuniste pe care le-a păcălit de-a lungul timpului să-i fie aliate (vezi PNL)

Ar avea sens ca PSD să dea o lovitură de imagine lăsând-ul pe Dragnea undeva pe o linie moartă sub presiunea străzii: să-și păstreze funcția în Parlament dar să nu mai conducă PSD. Ar putea în schimb să se aducă la conducerea PSD pe cineva mai frecventabil internațional. Poate este doar "wishful thinking", vedem. Dacă prevestești frecvent lucruri, până la urmă o nimerești ;)