In slujba patriei

Bulevardul Libertății
Acum ceva ani i-am luat apărarea lui Turcescu în fața unui bun amic care "credea tot ce spune Antena 3".
Nu puteam să înțeleg cum de nu vede grosolana făcătură, că erau trei nume inserate care nu continuau lexicografic.

 După ceva timp, clientul meu de avocat neplătit s-a deconspirat singur într-un acces de conștiință. Poate că nu l-am apreciat chiar degeaba când făcea emisiuni cu bile. Retrospectiv însă, imparțialitatea lui devine mult mai dubit-abilă.

Cineva și-a amintit că a arbitrat și o dezbatere prezidențială și s-a întrebat valid ce înseamnă când un om al serviciilor are pârghii prin care poate înclina semnificativ rezultatul alegerilor democratice. Putem să ne întrebăm dacă toate dezbaterile prezidențiale au fost arbitrate la fel? Chiar și acelea când "alternanța la guvernare devenise o problemă de siguranță națională" și s-a produs alternanța?

Este acesta un mod să identifici băieții din presă aflați în slujba patriei? Pot fi oameni foarte decenți, au mai mult curaj să spună niște lucruri având spatele asigurat. Totuși pe anumite subiecte nu pot fi imparțiali. Nimeni nu scuipă acolo unde mănâncă.

Revenind la... Turcescu, există și o ipoteză mai sumbră. Oare majoritatea băieților și fetelor cu bile din presă sunt "în slujba patriei"? Tot e mai bine decât să fie în slujba altei patrii - avem și din aceștia câțiva se pare.

Dar unde mai este democrația, unde mai este echilibrul puterilor în stat? Presa este neoficial una dintre puteri.


Băieți și fete, apărați patria dacă e jobul vostru, dar aveți vă rog grijă ca după ce o apărați să mai rămână ceva care merită apărat!